Psykologen Gottfrid har ordet

Gottfrid funderar igen

GOTTFRIDS TREDJE INLÄGG 16/5 2012

Ursäkta att det dröjt ett tag med mina inlägg här på vår fantastiska hemsida.  Denna gång, i mitt tredje inlägg, vill jag göra ett upprop för igelkottarna, våra bröder och systrar ute i den tuffa miljö som kallas naturen.

    KOTTARNA ÄR I FARA! SOS! Var tredje igelkott får sitt liv förkortat av okänsliga, hårda, men snabba bilar. Parkernas buskar tas bort, trädgårdarna tuktas av överambitiösa amatörträdgårdsmästare som i den heliga grannstatuskampens namn tar bort buskar och snår och ersätter dem med smaklösa skulpturer utan vare sig dofter eller charm.

    Men igelkottarna är inga onyttiga snyltare i människans vackra värld. För det första har de gått omkring här på jordklotet i miljoner år innan människan började dyka upp. För det andra håller de trädgården ren från skadedjur och för det tredje sprider den glädje hos barn och gamla. Övrig del av den mänskliga befolkningen tycks numera helt upptagen och uppslukad av karriär, stress och jäkt och har föga tid att upptäcka naturens skatter. Men stäng av dumburken några gånger per vecka, människa, och tag en titt på dina medsystrar och medbröder som faktiskt delar denna jord med dig. Lyssna på fåglarnas sång, syrsornas spelande, betrakta de färgglada fjärilarna och om du är ute på en kvällsrunda, sök upp den fantastiske igelkotten och lyssna på de olika läten som den frambringar. Fast lyssna på avstånd. Min släkting är lite skygg och lättskrämd.

     Vill du sedan engagera dig för igelkotten börja t.ex med att gå med i facebookgruppen ”Igelkottar är underbara”. Extra inspiration kan du få från filmer på you tube. Kolla in ”The Hedgehog Hospital”.

      Vi IGLOOKOTTAR slipper leta mat i en alltmer hårdnande och skövlad natur. Vi slipper rädslan, kylan och fruktan för fiender. Men även våra liv har sina sidor. Det är inte alla av oss (ännu i alla fall) som har haft den stora turen och lyckan att få en plats i Husselige Husses iglookottsparadis på Östra Kyrkogatan 42 i Umeå, eller på Lidingö där jag, Gottfrid bor.

Många sitter bortglömda, sysslolösa och ensamma i en sliten fåtölj eller soffa utan en enda levande varelse att tala med. För att inte tala om de stackare som glömts bort på en mörk, kall vind. Om ni känner till eller hittar en sådan stackare, sänd henne/honom till Håkan ”Husseliga Husse” Wikell Östra Kyrkogatan 42 90342 Umeå.

    Till dig som äger en iglookott. Tänk på att också vi behöver känna samhörighet och att vi älskar aktiviteter, lek och spel. Vi behöver våra hattar och vårt dagliga behov av bus. Tips på sådana bus är tävlingar i mattkasning, gardinhängning och gömma husses ena strumpa-leken.

     Det var allt för den här gången från möj, Gottfrid, men vi hörs och ses snart igen. Jättebra! Veeeldigt bra! Veeeldigt!!!  

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.08 | 20:53

Vart kan man köpa den igelkotten

...
25.06 | 22:36

Tack käre besökare, det var roligt att du hittade hit. Välkommen tillbaka.

...
25.06 | 19:35

Tjusigt och roligt!
Man blev så glad att få träffa dessa sympatiska och intelligenta varelser som förgyller vardagen! Tack!

...
11.06 | 13:25

Hi dear Kugel! Thank you for visiting our homepage. You seems to be travelling a lot like The Great Boll from Norway. Look her up on facebook. Greetings, Igloo!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS